Brood gezond en lekker

Al het brood dat bij ons in de winkels ligt wordt van begin tot eind zelf gemaakt door ons enthousiaste team van bakkers. We hebben veel soorten die elke dag in de winkels verkrijgbaar zijn, daarnaast hebben we ook een wisselend assortiment waarmee we onze klanten willen verrassen. Ons brood is bewust stevig gebakken, omdat de smaak van het brood voornamelijk komt vanuit de korst

Brood
Molen wit en molen bruin

Molen wit en molen bruin

Nieuw in ons assortiment: molen wit en molen bruin. Een heerlijk broodje, puur natuur, gemaakt van meel en bloem van biologisch geteelde tarwe. En dit alles gemalen op onze eigen Wijkse molen.

We zijn enorm trots op dit broodje, dat in samenwerking met de Wijkse molenaars tot stand is gekomen. De tarwe door hun vol trots gemalen tot bloem en meel en vervolgens vol passie en met liefde bereid door onze bakkers. Zie hier het resultaat. Laat ons gerust weten wat u ervan vindt....

Bourgondisch licht & donker

Bourgondisch licht & donker

Sinds kort hebben wij een Bourgondisch brood in ons assortiment dat is gebaseerd op eigengerijpt voordeeg. Het brood heeft een zeer lang proces, het deeg wordt 3 weken van te voren al voorbereid. Hierdoor krijgt het brood een heerlijk volle smaak. Het is een type Frans brood met een knisperende krokante korst, het kraakt tussen de tanden!

Koolhydraatarm (Shape)

Koolhydraatarm (Shape)

Ook koolhydraatarm brood hebben wij in ons assortiment: de Shape. In januari 2014 begonnen als onze Wijkse Wisselaar om de reacties van klanten te peilen. Wegens succes in de maand februari verlengd als Wisselaar, maar ondertussen vast in het assortiment. Onze klanten zijn positief verrast: "Het is echt lekker!"

Spelt

Spelt

Wij hebben verschillende soorten speltbrood in ons assortiment, te weten:

  • speltvolkoren, dit is een heel brood en alleen op woensdag op bestelling (graag uiterlijk dinsdag bestellen en dan woensdag ophalen).
  • spelt licht, een half broodje dat wij elke dag in onze winkels hebben liggen.
Tevens hebben wij speltbolletjes, spelt eierkoeken en speltcrackers.

Spelt bevat wel gluten, maar wordt door het merendeel van de mensen met een glutenallergie wel verdragen, waardoor er geen klachten optreden.
 

Specialiteit

Specialiteit

We hebben meerdere specialiteiten, waarvan we er hier eentje willen uitlichten en dat is ons Wijks volkoren. Wijks volkoren is een stevig volkoren met geroosterde zonnebloempitten en geroosterd sesamzaad en lijnzaad in het deeg verwerkt. Het brood krijgt door de geroosterde zonnebloempitten en sesamzaad zijn eigen karakteristieke smaak. Aan de buitenkant zit lekker veel lijnzaad, wat zorgt voor een extra krokante korst.

Grootbrood

Grootbrood

Naast ons standaardassortiment van wit, tarwe en volkoren, hebben we ook een standaardassortiment in luxere soorten, onder andere de bloempot, Viking donker, Vikorn en Vikorn Volvezel. Laat u vooral in het weekend eens verrassen door ons brede assortiment.

Kleinbrood

Kleinbrood

Veel geprezen zijn onze rozijnenbollen. En ook onze witte bollen zijn heerlijk mals en vol van smaak. Daarnaast hebben we een zeer ruim assortiment, zoals mueslibollen, kaiserbroodjes, panini’s, kaasstengels, verschillende soorten croissants en nog veel meer.

Gevuld brood

Gevuld brood

Naast ons gewone rozijnenbrood en suikerbrood, hebben wij elk weekend een ander gevuld rozijnenbrood. De ene keer de Wijkse Zuster met kersen, dan weer het appeltjesbrood, de Vingerlikker, de Dikke Dries, etc. Ook dit assortiment is zeer breed en divers en wordt aangepast aan het seizoen.