Allergieën

Het is altijd lastig als u of een familielid last heeft van een bepaalde allergie of overgevoeligheid. Vooral voor kinderen is het niet leuk om ‘anders te zijn dan anderen’. Denk aan traktaties in de klas of op feestjes, als iedereen iets krijgt en je kind mag dat niet. Vaak wordt dat in de klas netjes opgelost door de kinderen met een allergie een eigen trommeltje te geven waarin altijd iets lekkers zit wat hij of zij wel mag eten.

De meest voorkomende vragen die bij ons worden gesteld zijn de vragen over lactosevrije of glutenvrije producten. Vandaar onderstaand wat informatie over ons assortiment dat aangemerkt kan worden als lactose- en glutenvrij.

Allergieën
Lactosevrij

Lactosevrij

In bijna alle bakkersproducten wordt iets van een melkproduct verwerkt, denk bijvoorbeeld aan roomboter. Vraag daarom goed na wat geschikt is in een lactose-arm dieet.

Qua brood hebben wij genoeg keuze zonder toevoeging van melkproducten:

  • Al ons bruine brood (m.u.v. het zonnepittenbrood)
  • Maisbolletje en speltbolletje
  • Witte harde bolletjes
  • Franse baquettes
  • Stokbrood
Let op: deze producten worden verwerkt in dezelfde ruimte en met dezelfde machines als onze producten die wel lactose bevatten.

 

Glutenvrij

Glutenvrij

In onze broodbakkerij kunnen wij geen glutenvrij brood maken, aangezien dit in een ruimte zou gebeuren waarin ook gluten worden verwerkt. Wij kunnen dan geen garantie geven dat het brood daadwerkelijk geen gluten bevat.

Qua banket kunnen wij u ons schuimgebak adviseren, hierin worden geen producten verwerkt die gluten bevatten. Let echter op: wij kunnen geen 100% garantie geven dat het product geen gluten bevat, omdat alles verwerkt wordt in een ruimte en met gereedschap waar gluten verwerkt worden. Dus ook het schuimgebak kan in die zin sporen van gluten bevatten.

Notenallergie

Notenallergie

In veruit de meeste bakkersproducten worden geen noten verwerkt. Echter, omdat wij ook producten maken waarin wel noten verwerkt worden, kunnen wij ook hier niet de garantie geven dat iets 100% vrij is van sporen van noten. Denk bij noten ook aan verwerkte noten, zoals de amandelen in de amandelspijs.

Twijfelt u over de samenstelling van een bepaald product, vraag het dan gerust na in een van onze drie winkels.